Willems Baling Equipment automatisering nu ook Allen Bradley naast Siemens!

December 2022,

Industriële automatisering verhoogt de productiviteit van taken, processen en bedrijven. Een belangrijk aspect van industriële automatisering, is procesautomatisering. Dit betreft onder andere het installeren en programmeren van Programmable Logic Controllers (PLC's). Een PLC is een elektronisch apparaat met een microprocessor, dat op basis van een ontwikkeld programma diverse ingangen en uitgangen aanstuurt.

Elke Willems-productielijn wordt uitgerust met een zelfdenkende besturing die geheel in eigen huis wordt ontwikkeld en gebouwd. Deze besturing stemt alle deelprocessen perfect op elkaar af en biedt een operator de mogelijkheid om gemakkelijk parameters aan te passen.

Het voordeel van een goede besturing is dat een operator slechts met één druk op de knop complete machinelijnen kan starten en vervolgens zelf aan het werk kan zonder dat de machines constant gemonitord dienen te worden. Zo wordt er meer uit een productielijn gehaald met onder andere hogere capaciteiten, bedrijfszekerheid, en natuurlijk veiligheid.

Naast Siemens kan Willems haar besturingen ook uitvoeren met Allen Bradley. Allen-Bradley is onderdeel van Rockwell Automation en is voornamelijk populair in de Verenigde Staten.