Nieuws

Bekijk hier onze laatste nieuwsberichten! Maak een keuze voor de gewenste categorie. Regelmatig plaatsen wij nieuwe artikelen zodat u op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen rondom ons bedrijf. 

 

 

Filter op categorie

NIEUW

Isolatie wordt alsmaar belangrijker

Nieuw ontwikkeld

Momenteel is wereldwijd isolatie een enorm belangrijk onderwerp, op gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Willems draagt hier ook zijn steentje aan bij. Vanwege de groeiende vraag naar isolatie, heeft Willems onlangs een robot ontwikkeld die rollen isolatiematten per 4 stuks tezamen stapelt. De robot is voorzien van een speciaal ontworpen grijper. Daarna gaan deze 4 rollen door een wikkelsysteem om er één gezamenlijk pakket van te maken. Waarna het pakket nadien met een kantel systeem 90 graden gedraaid wordt, zodat de rollen rechtop komen te staan. Onlangs zijn hiervan 2 robots geleverd voor een project in USA om de gewenste capaciteit te realiseren.

Het project is uitgevoerd met een Fanuc robot en een Allen Bradley plc.

Isolatie wordt alsmaar belangrijker

Naast Kawasaki, ook Fanuc robot palletisers!

Nieuw ontwikkeld

 

Naast Kawasaki leveren wij ook Fanuc robots! Dit type robot is door Fanuc speciaal ontwikkeld voor het palletiseren en is uitgerust met de modernste technologie om ruimschoots aan de eisen van de gebruikers te voldoen. Door de besturing en bediening door Willems Baling Equipment te laten uitvoeren, kunnen operators gemakkelijk de robot bedienen.

Naast Kawasaki, ook Fanuc robot palletisers!

Nieuw: Balen comprimeren en verpakken in papier!

Nieuw ontwikkeld

Duurzaamheid staat tegenwoordig hoog in het vaandel. Als verpakking is papier een goed alternatief voor plastic en andere materialen die van fossiele brandstoffen zijn vervaardigd. Papier is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, biologisch afbreekbaar en volledig recyclebaar.

Willems heeft een nieuwe balenpers ontwikkeld die balen kan persen en verpakken in papier. Deze balenpers kan balen zowel in papier verpakken als in PE. Zowel een papieren verpakking als een plastic verpakking beschermt de baal tegen schade en houdt de compressieverhouding intact.

Net zoals de Willems vlakfoliepersen wordt de papieren baal gevormd door papier op rol met behulp van een vorm schouder. Er hoeven dus geen voorgevormde aansteekzakken gekocht te worden wat scheelt in kosten.  

Nieuw: Balen comprimeren en verpakken in papier!

Nieuw: Een Willems balenpers zonder hydrauliek!

Nieuw ontwikkeld

April 2023,

Willems heeft een balenpers ontwikkeld die balen kan persen en verpakken met elektromotoren met een krukmechanisme in plaats van met hydrauliek. Deze pers is ontwikkeld voor makkelijker te comprimeren producten die minder perskracht vergen, denk aan hooi.

De balenpers is voorzien van Motion control. Motion control is het aansturen van een beweging via een bepaald bewegingsprofiel, waarbij mechanische invloeden (wrijving, temperatuur, belasting etc.) zo worden aangepast dat dezelfde beweging zich keer op keer herhaalt.

Voordelen van persen met elektromotoren zijn:

  • De pers verbruikt relatief weinig energie
  • Geen periodieke olieverversing vereist
  • Machine is laag in decibel
  • Onderhoudskosten zijn laag.

Samenvattend is dit een energiezuinige en praktische manier om met een lage perskracht producten te comprimeren en te verpakken.

Nieuw: Een Willems balenpers zonder hydrauliek!

IPM beurs Essen

Evenementen

Januari 2023,

Van 24 tot en met 27 januari 2023 stond Willems Baling Equipment op de IPM Beurs in Essen, Duitsland met eigen stand.

De IPM-beurs is ’s Werelds meest toonaangevende vakbeurs voor de tuinbouw en alles wat ermee te maken heeft. Tijdens de beurs hebben we weer veel nieuwe en bekende gezichten gezien. Vanwege de corona was het even geleden dat we weer eens bij hebben kunnen praten.

Wij willen graag alle bezoekers bedanken voor een wederom geslaagde beurs!

IPM beurs Essen