Nieuws

Bekijk hier onze laatste nieuwsberichten! Maak een keuze voor de gewenste categorie. Regelmatig plaatsen wij nieuwe artikelen zodat u op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen rondom ons bedrijf. 

 

 

Filter op categorie

NIEUW

Willems Baling Equipment 30 jaar!

Evenementen

Juli 2022

In juli 2022 bestonden wij 30 jaar en dat moest gevierd worden!

Waar Jos Willems in 1992 begon in een kleine schuur in Reusel zonder personeel, zijn we uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van complete verpakkingsoplossingen met meer dan 75 medewerkers in ons moderne pand in Hapert.

Om de huidige groei door te zetten en nog vele jaren voorbereidt te zijn op de toekomst zijn wij ook begonnen met het grondwerk voor het nieuwe pand dat aangrenzend aan ons eigen pand wordt gebouwd. Het nieuwe pand is dan ook hard nodig om ruimte te maken voor de productie en assemblage voor onze toekomstige projecten.

Voor het personeel en klanten is er een feestelijke avond geweest waar het jubileum onder het genot van een hapje, drankje en live muziek is gevierd. 

Willems Baling Equipment 30 jaar!

Slimmere baalafmeting kunnen enorme kosten besparen

Persberichten

Oktober 2021

Hedendaags, zien we vaak dat klanten voor een net wat kleinere baal kiezen. Soms maakt een klein verschil in baal afmeting een enorm verschil in kosten met zich mee.

We hebben onlangs een case behandeld, waarin een klant van ons zijn baal afmeting net wat kleiner koos, dan zijn voorgaande balen.

Dit resulteerde dat hij 66 balen per pallet kon laden, in plaats van zijn originele 48 balen/ pallet. Dit resulteerde dat hij 37% meer balen in een oplegger kon laden. Wat hem daardoor 37% aan transportkosten per baal bespaarde.

Alles bij elkaar bij een productie van ca. 500.000 balen / jaar, bespaarde hij daarmee ca. € 50.000,- per jaar. (enkel op één verpakkingslijn)

Nog niet gesproken over de folie besparing. Een kleinere baal heeft minder folie nodig.

  • Besparing in transportkosten per baal. In een periode waarin brandstof en transportkosten steeds maar stijgen.
  • Besparing in verpakkingskosten.
  • Beter voor milieu: minder transport per baal, en minder plastic per baal.

Indien u interesse heeft om eens te zien wat het aanpassen van een baalafmeting voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op.

Ook op bestaande balenpersen kunnen we een aanpassing doen om bijvoorbeeld de baalhoogte te reduceren. Wij kijken uit naar uw reactie.

Zie meer

Willems breidt uit

Persberichten

Juli 2021

Willems Baling Equipment investeert in haar toekomst. Vanwege de aanhoudende groei is de naastgelegen kavel aangekocht. Het plan is om aldaar een nieuwe bedrijfshal te bouwen, om daarmee meer ruimte voor productie en montage van machines te creëren.  

Zie meer

Transportschroeven

Nieuw ontwikkeld

Mei 2021

Willems Baling equipment: ook uw partner voor transportschroeven. Steeds vaker turn key projecten met meerdere bunkers met diverse transportschroeven. Voor bufferen, mixen of voor regulier transport van bulk. In vele maten en soorten, heavy duty, indien gewenst ook in Hardox uitvoering. Reeds meer dan 1000 transportschroeven geleverd wereldwijd.

Zie meer

Serie productie van Hooder L

Willems Baling algemeen

Mei-2021

Vanwege het aanhoudende succes van de Willems Stretch hooder, worden deze in een serie van 4 stuks gebouwd.

De Willems Hooder model L, geschikt voor vele pallet afmetingen, tot zelfs 1700 x 1300 x 3400 mm

Serie productie van Hooder L