Snel expanderend product

Lokatie: Zuid-Afrika

Datum:  Augustus 2018

Van zonnebloem naar strooisel voor de kippenstal

Een producent die allerlei producten rondom zonnebloemolie maakt, verpakt en levert de schilletjes die overblijven nadat de zonnebloemzaadjes eruit zijn gehaald. En verwerkt en verpakt dit product voor het gebruik van strooisel in bijvoorbeeld de kippenstal. 

In het verleden was het stroosel niet geperst of verpakt en werd het als bulk vervoert waardoor de transportkosten hoog waren. Om deze te kosten te reduceren werden machines van Willems aangeschaft die het product kan persen en verpakken. Met prima resultaat!

Mond op mond reclame

Deze klant kwam bij ons via een andere klant die tot grote tevredenheid twee jaar eerder met ons gewerkt had en ons had aanbevolen.

Wat was de uitdaging

  • Zonnebloem schilletjes zijn een extreem moeilijk product omdat het geen geheugen heeft. Dat wil zeggen, het houdt geen persing vast. Het sealen moet heel snel gebeuren en de persing moet verticaal gebeuren. Enkel het juiste persprincipe maakt het mogelijk om dit product geperst te verpakken.

De oplossing

We hebben een VL baler geleverd met een bunker.

Wat leverde het op voor de klant

Door het persen en verpakken kan de klant zoveel transport kosten besparen dat ze in 2 tot 3 jaar de machines terug verdiend hebben.