Multifunctionele verpakkingslijn

Lokatie: Verenigd Koninkrijk

Datum:  Januari 2019

De omgeving van de klant bestond uit twee machines die ieder apart één materiaal kon verwerken en verpakken. Één van de twee machines produceerde ook niet optimaal. Het vervolg was dat de klant koos voor één machinelijn die meerdere materialen als zaagsel en houtkrul efficiënter kon verwerken en verpakken.

Stap voor stap

De overlast moest tijdens de overgang zo veel mogelijk worden beperkt. Daarom is veel aandacht besteed aan de voorbereiding en het testen. Materialen en/ of toepassingen beschikken over verschillende eigenschappen. Door tijdens het project monsters te nemen en tests te draaien, kon er een nominale instelling bereikt worden die voor beide producten geschikt was.

 

Daarnaast lag er een grote druk omdat er beperkte ruimte was en weinig tijd. Belangrijk was om de machines zo snel mogelijk te plaatsen om de productiestop zo kort mogeljik te houden. De aanvoer van zaagsel en houtkrul ging gewoon door en de voorraad stapelde zich op. Daarom werd het project in twee fases geleverd:

  • fase 1: Het plaatsen van de robot palliser zodat er weer gestapeld kon worden
  • fase 2: Het plaatsen van de Baler HL en bunker.

Wat zeker ook noemenswaardige is dat het operationeel maken van de lijn (fase 2) al in 1.5 week gereed was. 


Uitbreiding van assortiment

Klant heeft nu één machine voor verschillende toepassingen (verschillende houtkrullen en zaagsel). Klant kan nu ook producten persen en verpakken die hij eerst niet kon verpakken. En daardoor is zijn assortiment uitgebreid. Door producten te verpakken kan hij nu producten verkopen per baal die hij eerst alleen in bulk kon leveren en daardoor moeilijk verkocht. 

Het resultaat!

Willems baling heeft een complete fabriekslijn geleverd bestaande uit een Baler HL, een bunker en een robot pallitiser.
Kortom; één machinelijn voor het verwerken van verschillende soorten animal bedding!