Vertical Big Baler voor turf, substraten en houtkrullen

Europa,  juni 2023

Geleverd een Vertical Big Baler voor het persen en verpakken van Big Bales (grote balen) tot 1500 kg. Deze VBB perst en verpakt twee type producten:

  • Een mix van turf, substraten en houtkrullen
  • Puur houtkrullen.

Bovenop de machine bevindt zich een invoerbunker. Het persen wordt uitgevoerd door een verticale hydraulische cilinder. Het product wordt in verticale richting gecomprimeerd. De folie wordt direct onder de perskamer gevormd, wanneer de baal  wordt in de folie, zit deze er direct strak omheen.

De operator kiest een programma afhankelijk van het te comprimeren en verpakken product. Zo hoeft er bij het wisselen van product door de operator maar slechts op één knop gedrukt te worden. De machine past de benodigde parameters dan zelf aan. Wanneer de product dichtheid van een product wijzigt corrigeert de VBB dit zelf door de dosering daar op aan te passen om zo toch tot het juiste volume te komen.

De VBB is dusdanig ontwikkeld dat deze functioneert als een complete verpakkingslijn. Het product dient van boven ingevoerd te worden en wordt vervolgens verpakt in een Big Bale op een pallet uitgevoerd. De pallet met de Big Bale wordt dan met behulp van rollenbanen uitgevoerd. Aldaar kan de pallet inclusief Big Bale door middel van een vorkheftruck van de rollenbaan afgenomen worden en is deze direct klaar voor verscheping of opslag. Een palletmagazijn zorgt ervoor dat meerdere pallets gebufferd worden zodat niet bij elke baal opnieuw een pallet ingevoerd hoeft te worden.

Door gebruik te maken van waterdichte en UV bestendige vlakfolie zijn de Big Bales waterdicht en kunnen deze buiten opgeslagen worden!

Willems Baling Equipment VBB

Vertical Big Baler for Big Bales