Glaswol

Glaswol wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Het materiaal is niet brandbaar en niet oplosbaar in water en makkelijk om mee te werken. Daarbij weegt glaswol weinig waardoor het vervoeren wat betreft gewicht geen probleem is. Maar wel wat betreft volume! Het persen is moeilijker omdat glaswol maar weinig samengeperst mag worden.

 

Glaswol

Glaswol isoleert uitstekend

Glaswol isoleert heel goed. Een glaswoldeken heeft een zeer open structuur. Lucht wordt als het ware ingesloten tussen de vezels en kan dus niet circuleren en warmte afvoeren, waardoor een isolerende luchtlaag ontstaat. Glaswol bestaat daardoor vooral uit lucht. Het is een van de meest gebruikte isolatie materialen in de bouw en je kunt het gebruiken voor de isolatie van gevels, vloeren, daken en binnen- wanden. Het isolatiemateriaal houdt geen vocht vast en zuigt ook geen vocht op. Het is daarom ook geen voedingsbodem voor schimmels en dergelijke. Glaswol heeft een lage milieubelasting omdat het voor een groot deel gemaakt van gerecycled materiaal. Bovendien vraagt de productie weinig energie.

Verpakken van glaswol niet eenvoudig

Het nadeel van glaswol is dat het lastig is om samen te persen en te verpakken voor vervoer. Wordt het glaswol teveel samengeperst dan breekt de glasstructuur en verliest het zijn isolatie waarde. De isolatiepersen van Willems voeren dit proces nauwkeurig en volautomatisch uit.